Skip to content

Prestasjonsfremmende- og skadeforebyggende trening for lag

50-70% av alle skader i barne- og ungdomsidretten kan forebygges

Hver kveld fylles treningssalen på FRIM opp med barn og ungdommer som ønsker å trene, utfordre, presse og utforske for å bli bedre i idretten de elsker. Det er moro, slitsomt og effektivt!

Om oss

Våre treninger har fokus på å reduserer risiko for skade  og øke prestasjon gjennom å arbeide med:

  • Innarbeiding av gode oppvarmingsrutiner gjennom dynamisk oppvarming
  • Bevegelighet og mobilitet
  • Stabilitetstrening for mage/rygg
  • Høyt fokus på ankel- og knekontroll for å forebygge skader i ankler og knær
  • Innlæring i teknikk for styrkeøvelser

I tillegg inneholder basistreningene funksjonell styrketrening, hurtighetstrening og trening av eksplosivitet. Dette for at du som deltaker skal kunne øke prestasjon gjennom at du blir sterkere og hurtigere samtidig som du reduserer risiko for skade. Det gjennomføres screening med fokus på mobilitet og stabilitet, samt enkle tester for styrke og hurtighet i løpet av semesteret. 

Skadeforebyggende basistrening er et perfekt alternativ for utøvere som er seriøse med idretten sin og som ønsker å forebygge skader!

Basistrening lag
Basistrening lag

Priser

Prestasjonsfremmende trening hos unge utøvere er svært vesentlig i en alder hvor det skjer store kroppslige endringer.  Dersom en klarer å unngå belastningsskader kan det fremme prestasjon og spillerutvikling på sikt. Vi tilbyr normalt 10 basistreninger med idrettslag rettet mot den idretten en driver med. Mange lag velger å gjennomføre basistrening annenhver uke slik at perioden varer i ca 20 uker, men dette tilpasser vi dere og sesongløpet.

Treningen holdes av en av våre fysioterapeuter som tilrettelegger og veileder underveis i økten. Trenere, lagledere og foresatte er velkomne til å se på treningen.

Pris per trening (60 min) er 950kroner.

Hvorfor trene hos oss?

Basistrening lag
Mål

Vi har både enkle og avanserte testsystemer for å måle fremgang. Våre metoder baserer seg på vitenskap og lang erfaring innen både prestasjonsfremmende- og skadeforebyggende trening for barn og unge. 

Basistrening lag
Utstyr

Vi kombinerer trening med og uten utstyr. Laget får skadeforebyggende oppvarmingsprogram og inspirasjon til øvelser som kan gjøres på trening på feltet eller i hallen. 

Basistrening lag
Plan

Våre trenere er fysioterapeuter og/eller personlige trenere med høy kompetanse og lang erfaring innen trening. Vi jobber strukturert og treningene er nøye planlagt og tilpasset laget og utøverne som skal trene hos oss. 

Basistrening lag
Nå målene deres!

Vi hjelper dere med å nå deres mål både som lag og på individuelt nivå. Skadeforebyggende trening reduserer risiko for skade til opp mot 70%!